A magyar turizmus ékkövei – a Gödöllői Királyi Kastély

A Budapest környéki turizmus közkedvelt célpontja Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, a folyamatosan megújuló Gödöllői Királyi Kastély, mely történelmi és műemléki szempontból is kiemelkedő értéke hazánknak. Olyan közeg, ahol békében megfér egymás mellett a kulturális, turisztikai és protokolláris funkció – mindez családbarát szolgáltatásokkal fűszerezve.

légifotó1

Építtetője, a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia királynő kancelláriaminisztere, Grassalkovich I. Antal új stílust teremtett a magyar kastélyépítészetben, a csodálatos épületegyüttes így igazán különleges élményt tartogat a látogatóknak. További , a kastélyhoz köthető különlegesség, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Erzsébet királyné (Sisi) kedvelt pihenőhelyeként szolgált.

FerencJózsef_dolgozó

Történetének korszakait a kastély múzeumának állandó kiállítása mutatja be (barokk időszak, a királyi család gödöllői tartózkodása, a Gizella-szárny lakosztálya pedig a legutóbbi időkig követi a kastélyhoz fűződő eseményeket). A további érdekességek sorát bővíti a megújult a barokk színház és a Királydombi pavilon is.

A Kastély a közelmúltban új látnivalók sorával gazdagodott: megújult a kastélykert, újjáépült az Erzsébet-veranda, látogatható a Horthy-bunker, elkészült a lovarda és a barokk istálló, megnyílt a 3D vetítő, valamint új állandó kiállítás, a Királyi és Főúri Lovaskultúra. A helyszínen dolgozó szakemberek jóvoltából a széleskörű múzeumpedagógiai kínálat pedig az élményszerű tanulást segíti elő.

Lovarda_karám

A Gödöllői Királyi Kastélyt a történelmi tradíció és korhűen felújított, a legmagasabb protokolláris igényeket is kielégítő reprezentatív terei mellett színes kulturális programkínálata teszi ma Magyarország egyik legvonzóbb, legizgalmasabb intézményévé és turisztikai célpontjává.

Egyéb, kapcsolódó szolgáltatások is várják az ide látogatókat, hiszen a Múzeumi shopban és az Udvari beszállítók boltjában igényes és gazdag- a királyi családdal valamint Gödöllővel kapcsolatos – kínálattal várják a látogatókat, a gasztronómiai élmény- és kalandtúráinkon pedig megismerhetik hazánk legkiválóbb ízeit, borait, melyeket az ajándékboltban meg is vásárolhatnak.

kávézó_új

Ibolya Nap, Húsvét a Gödöllői Kastélyban – (2016. március 27 -28.)

Húsvét vasárnap és – hétfőn a Gödöllői Királyi Kastély egész nap színes, hagyományőrző programokkal várja látogatóit. Húsvétvasárnap Erzsébet királyné újra ellátogat kedvenc kastélyába, és “cercle”-t (fogadást) tart a kastély Dísztermében. Hófehér és Rózsapiros címmel interaktív mesejátékkal invitáljuk a gyerekeket a Szélkakas Kompánia előadásában (jó idő esetén a Díszudvaron),  majd „A kastély urai és úrnői” címmel játékos tárlatvezetés következik családoknak, ibolyagyűjtéssel.

Violet Day

Ezen kívül természetesen mindkét nap lesznek kézműves foglalkozások (arcfestés, tojásfestés…) valamint népi játszótér és húsvéti kisállat-simogató is.

Ibolya – napi meglepetés! Az egyedi hangulatú történelmi helyszínt húsvét vasárnap fél áron látogathatják azok, akik ibolya színű ruhadarabot viselnek, az Ibolya keresztnevű hölgyek!

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/GodolloiKiralyiKastely1/

www.kiralyikastely.hu / Tel:+36 28 410 124 / infromacio@kiralyikastely.hu / Tel:+36 28 420 588 / rendezveny@kiralyikastely.hu