Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  •  60 dkg sertés apróhús
  •  8 dkg zsír
  •  1 dkg pirospaprika
  •  só, fokhagyma, köménymag
  •  8 dkg vöröshagyma 
  • 24 dkg rizs
  • lecsó ( zöldpaprika 30 dkg, paradicsom 20 dkg, vöröshagyma 5 dkg, zsír)

rizseshus

A pörköltet félkövér sertéshúsból készítjük. Apróra vágott hagymát zsírban megpirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és egy kis vízzel felengedjük. Egy kevés fokhagymát, köménymagot beleteszünk a hússal együtt. Fedővel letakarva pároljuk, úgy hogy a hús inkább a saját zsírjában pörkölődjék. Valahányszor a zsírjára pirul egy kis forró vizet öntünk alá.

Amikor a hús mar félig puha, a megmosott, zsírjára pirított rizst hozzákeverjük, beletesszük a lecsót. Jól elkeverjük, majd kétszer annyi csontlével engedjük fel, mint amennyi a felhasznált rizs.

Megsózzuk, jól megkeverjük és mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk.

Jó étvágyat kíván:

Ilona Stüberl étterem

Cím: 1010 Bécs, Bräunerstrasse 2.
Tel.: (+43 1) 533 90 29
Fax: (+43 1)  533 90 29 6
http://www.ilonastueberl.at/

www.facebook.com/ilonastueberll