Hagyomány és evolúció randevúja Budapest szívében – ONYX Étterem

Budapest szívében a Vörösmarty téren nyitotta meg kapuit 2007 áprilisában az Onyx étterem. Az étterem nyitásával célunk az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével is elismert étterem.

 A konyhában dolgozó csapat közel 10 éve dolgozik együtt, ennek is köszönhető, hogy az étterem ilyen hamar ismert és elismert lett Magyarországon. Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef vezetésével működő 55 férőhelyes étterem étlapján csak a legkiválóbb alapanyagokból, a legjobb technológiákkal készült ételek találhatóak.

Onyx Étterem

Sok energiát fektetünk a regionális alapanyagok kutatására, ennek megfelelően kínálunk egy Magyar Evolúció menüt, ahol a friss és kiváló hazai alapanyagokból új technológiával mutatjuk be a megújuló magyar konyha fogásait. Az Onyx étterem a belvárosban, a legszebb szállodák vonzáskörzetében van, így étlapunkon nemzetközi ételeket is felvonultatunk.

Borlapunkon több mint 200 különböző bor közül tud választani a vendég.

Onyx Étterem

Az Onyx csapatának tagjai elkötelezték magukat a minőség és a haladás mellett. Hosszú évek óta komoly műhelymunka folyik, ahol a tanulóképzés mellett a dolgozók továbbképzése is folyamatos. A legszebb eredményeket ezen a területen értük el. Jelenleg hat olyan munkatárs dolgozik a konyhán, akik a Jeunes Commis Rôtisseurs magyarországi versenyének győztesei. Miután Szulló Szabina megnyerte a magyarországi döntőt a következő években még öt tanítványa is büszkélkedhet ezzel az eredménnyel. Fontosnak tartjuk a külföldi szakmai gyakorlatokat, ezért is jelentett sokat hogy Párizsban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, New-Yorkban és a Bermudákon is szélesítették tudásukat a 27 éven aluliaknak kiírt nemzetközi versenyen való részvétellel.

Onyx Étterem

Különösen büszkék vagyunk Széll Tamás sous-chef-re, aki a 2008-as Christian Meyer elnökletével rendezett és a 2010-es Philippe Gobet elnökletével rendezett „Hagyomány és Evolúció” szakácsversenyt is megnyerte. Széll Tamás a 2013. január 29-én és 30-án a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen 10. helyezést ért el, mellyel Európa 7. legjobb csapata a magyar válogatott. Magyarország először jutott be a világ legrangosabb szakácsversenyébe és az újoncok közül elsőként került be az első tízbe. 2016. május 10-11-én, a Budapesten nagy sikerrel megrendezett Bocuse d’Or európai döntőn pedig első helyezést ért el a Széll Tamás vezette magyar csapat.

Onyx Étterem

Nemzetközi elismerésnek is örvendünk, hiszen a GaultMillau étteremkalauz szerint éttermünk 17 pontos, míg a Michelin Guide 2011-ben 1 Michelin csillaggal ismeri el az Onyx éttermet.

Onyx Étterem

1051 Budapest Vörösmarty tér 7-8.
(Bejárat a Harmincad u. felől)

Telefon: +36-30-508-0622
Nyitva tartás: Kedd-Péntek 12.00-14.30; 18.30-23.00;
Szombat 18.30 – 23.00

onyx@onyxrestaurant.hu
www.onyxrestaurant.hu