Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg harcsafilé
- 80 dkg TV paprika
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- 1,5 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- örölt kömény
- 3 csipetnyi apróra vágott friss kapor
- 10dkg túró
Elkészítés:
Felszeleteljük a vöröshagymát, amit kevés hevített olajon üvegesre pirítunk. A galuskának sós vizet teszünk fel főni.
Feldaraboljuk a zöldpaprikát, a hagymához tesszük, és megsózzuk. Fokhagymát is vágunk bele, és tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk rá és visszatesszük a tűzre. Sóval, őrölt köménnyel megszórjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
A galuskához lisztet és tojást keverünk össze, megsózzuk, vízzel összedolgozzuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl tésztaszerű. Galuskaszaggatóval a forrásban levő vízbe adagoljuk. Amikor felhabzik, már jó is, levesszük a tűzről, alaposan átmossuk és lecsepegtetjük.
Apróra vágott friss kaporral és túróval összekeverjük a galuskát.
Felkockázzuk a harcsát, és a paprikás alapba tesszük. Addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. 8-10 perc intenzív főzés után levesszük a tűzről és 2-3 kanál tejfölt teszünk bele. Visszatesszük forrni, majd vízben elkevert liszttel sűrítjük.
Jól kiforraljuk, kevés tejszínnel dúsítjuk.
A galuskát forró vízzel átöblítjük, majd a tányérra halmozzuk. Rámerjük a harcsapaprikást, jól meglocsoljuk a nokedlit is a szafttal. Póréhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Pár csepp tejföllel meglocsoljuk.
A recept beküldője: Gulyás Csárda, Abda – www.gulyascsarda.hu
Catfish paprikash with dill and cottage cheese flavored dumplings