Karácsonyi borleves
Hozzávalók:
- 3 1/3 pohár/800 ml fehérbor
- ½ pohár/120 g kristálycukor
- 1 kis rúd fahéj
- 4 szegfűszeg
- 4 tojás sárgája
Önts össze 3 pohár/700 ml fehérbort és 3/4 pohár/200 ml vizet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Hagyd felforrni. Üsd fel a tojás sárgáját a maradék borral, krémes állagúra. Add hozzá a forró boros keveréket a tojássárgájához folyamatos keverés mellett és melegítsd fel újra. Arra nagyon vigyázz, hogy a levesnek nem szabad felforrnia, különben a tojássárgája összesűrűsödik. Ezek után már csak le kell szűrni a levest, majd még melegében tálalni.
(Fotó: evamagazin.hu)