Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 8 közepes méretű paprika
  • 1 közepes hagyma
  • 4 teáskanál olaj
  • 1/3 pohár / 60 g rizs
  • 600 g darált disznóhús
  • só, egy bő csipet bors

A léhez:

  • 4 ¼ pohár / 1 liter paradicsomlé
  • néhány zellerlevél
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál / 30g vaj
  • 1-2 teáskanál cukor az íz miatt

food-1224501

Magozza ki a paprikákat. Vágjon apróra egy negyed hagymát, majd pirítsa meg forró olajban. Adja hozzá a rizst egy kis sóval, majd öntse le annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor majdnem kész van, rakja félre hűlni.

Keverje hozzá a darált húst a rizshez, majd ízlés szerint ízesítse sóval és borssal. Töltse meg a paprikákat ezzel a keverékkel (körülbelül egy hüvelykkel/1,25 cm-rel legyen a teteje a paprika pereme alatt, mivel a főzés alatt megdagad). Forralja fel a paradicsomlevet, majd öntse a töltött paprikákra. Adja hozzá a maradék hagymát és a zellerleveleket. Fedje le, majd főzze közepes lángon körülbelül 50 percig. Vegye ki a paprikákat a paradicsomléből, majd dobja ki a hagymát és a zellerleveleket is. Keverje a lisztet a forró vajhoz, folyamatosan keverje, amíg aranyszínű nem lesz. Hígítsa fel vele a paradicsomlevet, majd ízesítse cukorral.

Végül óvatosan rakja vissza a töltött paprikákat a lébe, majd hagyja állni 10 percig.