Bácskai rizses hús
Hozzávalók:
-
60 dkg sertés apróhús
-
8 dkg zsír
-
1 dkg pirospaprika
-
só, fokhagyma, köménymag
-
8 dkg vöröshagyma
-
24 dkg rizs
-
lecsó ( zöldpaprika 30 dkg, paradicsom 20 dkg, vöröshagyma 5 dkg, zsír)
A pörköltet félkövér sertéshúsból készítjük. Apróra vágott hagymát zsírban megpirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és egy kis vízzel felengedjük. Egy kevés fokhagymát, köménymagot beleteszünk a hússal együtt. Fedővel letakarva pároljuk, úgy hogy a hús inkább a saját zsírjában pörkölődjék. Valahányszor a zsírjára pirul egy kis forró vizet öntünk alá.
Amikor a hús mar félig puha, a megmosott, zsírjára pirított rizst hozzákeverjük, beletesszük a lecsót. Jól elkeverjük, majd kétszer annyi csontlével engedjük fel, mint amennyi a felhasznált rizs.
Megsózzuk, jól megkeverjük és mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
Jó étvágyat kíván:
Ilona Stüberl étterem
Cím: 1010 Bécs, Bräunerstrasse 2.
Tel.: (+43 1) 533 90 29
Fax: (+43 1) 533 90 29 6
http://www.ilonastueberl.at/