Szüreti birkapörkölt szőlősgazda módra

Hozzávalók:

  • 5 ½ font / 2,5 kg csontos birkahús
  • 4 nagy hagyma
  • egy csapott pohár / 200 g birkazsír
  • egy púpos evőkanál csípős paprika
  • 1 birkalábszárcsont (kihagyható)
  • 2-3 fej paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • csípős paprika ízlés szerint

Kockázza fel a húst és aprítsa fel a hagymákat. Melegítse fel a zsírt egy fazékban, majd addig süsse benne a hagymát, amíg az üvegesre nem sül. Szórja rá a paprikát, majd rögtön adja hozzá a húst, ezt követően ízesítse azt sóval (ha lábszárcsontot is használ, darabolja fel, és a hús előtt helyezze bele a fazékba). Magozza ki a paprikákat, majd aprítsa fel. A felaprított fokhagymával és a köménymaggal együtt adja hozzá a húshoz. Hagyja a pörköltet, hogy a saját levében párolódjon, majd fokozatosan öntse fel vízzel a fövésben lévő húst. Rendszeresen forgassa meg a fazekat főzés közben. Tálalja csípős paprikával.

Jó étvágyat!

(Kép: topliszt.blog.hu)