Bakonyi betyárleves

Hozzávalók  / 4 személyre:

  •  40 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 csokor kapor
  • 1 db paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

 

bakonyi betyárleves

Elkészítési módja:

A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd a gombát  nagyobb szeletekre, a zöldséget apró kockákra vágjuk.

Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beletesszük az apró darabokra vágott füstölt szalonnát  és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel.

Ha a hús félpuhára főtt, beletesszük a   zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.

bakonyi betyárlevesHa minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaprot. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd  egy csepp tejföllel a tetején tálaljuk.

 

A recept beküldője: Gulyás Csárda, Abda – www.gulyascsarda.hu