« Vissza a főoldalra

Magyar Konyha

Bőség fatál János Vitéz módra

  A bőség fatálunkra felkerültek a következő ételek: egészben sült grillcsirke saját...

Karácsonyi pulykasült párolt almával

Karácsonyi pulykasült 200-300 g füstölt szalonna 1 sütnivaló kész pulyka (2,5-3 kg) só 2 ...

Karácsonyi borleves

Hozzávalók: 3 1/3 pohár/800 ml fehérbor ½  pohár/120 g kristálycukor 1 kis rúd fahéj 4...


A magyar vörösbor

Amikor a hatalmas Festetics gróf látta vendégül Ausztria császárnőjét és Magyarország királynőjét Mária...

Szüreti birkapörkölt szőlősgazda módra

Hozzávalók: 5 ½ font / 2,5 kg csontos birkahús 4 nagy hagyma egy csapott pohár / 200 g birkazsír...

„A borok királya, a királyok bora”

XV. Lajos francia király a következőt jegyezte meg a szeretőjének, Madame de Pompadurnak, amikor átnyújtott...


Az egri bikavér

A Bükk hegység lábánál fekszik Eger városa, az egyik legszebb és leglátogatottabb magyar város. A vonzerejét...

In English

Karácsonyi mákos guba mézzel

Mákos guba mézzel 8 darab néhány napos kifli 1 2/3 pohár/400 ml tej 4 teáskanál/20 g vaj 1...

A Kecskeméti barackpálinka

Kecskemét híres a barackpálinkájáról, vagy más néven a barack snapszról. A kiemelkedő minősége főként az...


Babgulyás János Vitéz módra (János Vitéz Főzőcsapat receptjei)

János Vitéz Főzőcsapat receptjei : Babgulyás János Vitéz módra (beküldő : Fábi Zoltán) Ezzel a ...

In English

Kirándulás a magyar borok világába

A magyar borok sajátosságai A magyar vidék sokoldalúsága, talajtani, domborzati, éghajlati adottságai...

In English

A kocsonya

A hagyományos kocsonya a disznó kevésbé nemes, porcos, csontos, bőrös, enyvanyagokban gazdag részeiből...

In English