Gulyás recept – Sörgulyás

Ingredients

1,5 kg marhalábszár

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db zöldpaprika

2-3 paradicsom

2 liter világos sör

1 kg burgonya

bors

pirospaprika

Gulyás recept – Sörgulyás

A húst és a burgonyát kockákra, a zöldpaprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a fokhagymát és elkeverjük. Hozzátesszük a húst, néhányszor megkeverjük, majd saját levében rövid ideig pároljuk. Fűszerezzük, majd hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot, sörrel felöntjük. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.

(http://www.magyargulyas.hu)