Bográcsgulyás

Ingredients

1 kg marhalábszár

1 kg burgonya

15 dkg vöröshagyma (makói fehér)

5 dkg őrölt pirospaprika

só ízlés szerint

1,6-2 l víz

BográcsgulyásA vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórom. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2×2 cm-es kockákra vágom, és a hagymára teszem. Felöntöm a vízzel, és erős tűzön főzni kezdem. Ha felforrt, hozzáadom a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzöm, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadom a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadom a paprika másik felét, és kész a gulyás.

(http://www.magyargulyas.hu)